4 CRVENE

No Comments

Kad su završile kemoterapije nakon kemoterapije urađen mi je magnet,
na kojem se vidjelo da je sve čisto. Bili smo oduševljeni ja i moja obitelj, zahvaljujući Bogu na ovom daru.

Borba Ivane Crnjac

Ja sam Ivana Crnjac i ovo je moja priča. 2019. početkom 10.mjeseca dok sam se tuširala napipala sam kvržicu. U tom trenutku sam predosjetila da nešto nije dobro. Odmah sam se obratila susjedi koja je već imala iskustva s tim, pa me ona uputila liječniku na pretrage. Vrlo brzo sam došla kod doktora, gdje je taj isti liječnik utvrdio da imam dvije kvržice i uputio me na biopsiju i magnet dojki. Prvo sam otišla na magnet i on je pokazao da postoje tvorbe, ali se još uvijek nije znalo je li zloćudno ili ne. Nakon toga je učinjena biopsija na kojoj se vidjelo da je riječ o zloćudnom tumoru. Poslije toga rađen je CT da se vidi postoje li metastaze na tijelu. CT je došao čist bez ijedne metastaze , pa moram priznat da je odmah laknulo i meni i mojima. Nakon CT odlazim vrlo brzo onkologu na dogovor za terapiju. Tu mi je onkologinja rekla da ću morat primit 16 kemoterapija i da nakon toga ide operacija. Doktorica mi je naglasila kako postoje 4 crvene kemoterapije koje su dosta jače od ovih sljedećih 12 jer od njih budu mučnine, gubi se kosa.

4 crvene
Prije nego sam pošla na prvu kemoterapiju nisam znala šta me čeka, kako ide , ali nekako došavši u odjel za kemoterapiju dok sam ležala medicinski brat mi je objašnjavao šta me čeka , i odmah sam pomislila kako ću ovo sve proći predala Gospodinu sve u ruke. u sobi me dočekala jedna gospođa koja je ležala kod mene i odmah mi je kroz priču ispričala kako i ona sve to isto prolazi i dala savjet da kad dođem kući odmah obrijem glavu da ne gledam ispadanje kose, jer je to najveći šok za jednu ženu. Poslušala sam je i napravila tako. Nakon prve kemoterapije nekako sam bila znatiželjna hoće li se pojaviti mučnine i kako će sve to izgledati. Treći dan rano ujutro , javila se jako velika mučnina u stomaku , odjednom svaki sam miris osjetila neugodnim. Tada sam pošla nešto pojesti, međutim već sam prvi zalogaj ispovraćala. I tako je uslijedilo narednih 5 dana. Idućih par dana bilo je slično. Nakon četiri crvene uslijedilo je olakšanje. Ostale kemoterapije skoro da nisam ni osjetila. Tokom primanja kemoterapija korištene su i 2 vrste pametnog lijeka HERCEPTIN I PERJETA koje sam primila u 15 doza kroz godinu dana. Kad su završile kemoterapije nakon kemoterapije urađen mi je magnet , na kojem se vidjelo da je sve čisto. Bili smo oduševljeni ja i moja obitelj, zahvaljujući Bogu na ovom daru.
Iza 4 crvene
Operacija je bila 1.6.2020. u Zagrebu. Zbog ostalih zdravstvenih problema bila sam zabrinuta kako će proći operacija. Kroz cijelo to vrijeme snagu sam pronalazila u svetoj Misi i društvu s obitelji i prijateljima. Operacija je uspjela.

ŽIVOT POSLIJE OPERACIJE
Nakon operacije obavivši sve nalaze doktorica mi je rekla da ću primati injekcije za uspavljivanje jajnika jedanput mjesečno od 5-7 godina i po jednu hormonsku tabletu svaki dan. Križ kroz koji sam prošla osnažio me i moj osjećaj empatije prema drugima se povećao te sam imala više ljubavi i vremena za druge. Nadam se da će u ovom mom svjedočanstvu mnogi naći poticaj da životne probleme nose zajedno s Bogom.

Po čemu si svoja?
Brutalno sam realna.

 145 total views,  3 views today

Podijeli:
Categories: Budi svoja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)