Razgovarali smo s nutricionistkinjom modne agencije NOA

No Comments

Intervju
1. Zašto ste odabrali poziv nutricioniste?
2. Što je nutricionizam?
3. Jesu li ljudi svjesni koliko hrana utječe na njihov život?
4. Koji je dio Vašeg poziva najljepši?
5. O čemu ćete govoriti u svojim rubrikama na svojoj stranici?

1. Nutricionizam me oduvijek privlačio. To je uistinu zanimljivo zanimanje, i nije nimalo opterećujuće niti zastrašujuće kako to obično drugi percipiraju. Kroz ovo zanimanje mogu ljudima približiti važnost uravnotežene ishrane i poboljšati zdravlje i cjelokupan život putem prehrane.
2. Riječ je primijenjenoj prirodnoj znanosti o hranjenju tijela koja proučava odnos između čovjeka i hrane i svega što proizlazi iz tog odnosa. Ima važnu ulogu u shvaćanju mnogih procesa povezanih uz prehranu i pojavu bolesti i poremećaja, ali i u shvaćanju uloge prehrane u modeliranju genetskog potencijala pojedinca.
3. Velika većina nije. Ljudima je teško pojasniti da je hrana izvor zdravlja koliko i bolesti. Stoga, nije nebitno što jedemo i u kojim količinama. Nutritivno bogata hrana doprinosi boljem zdravlju na svim razinama.
4. Najljepši dio poziva i smisao ovog zanimanja je kada pomognem nekome da promijeni svoje prehrambene navike i usvoji novi način života.
5. U svojim rubrikama želim posvjestiti što je to nutritivno bogata hrana, na koje načine se ,može pripravljati i konzumirati, a naravno očekujem i konkretna pitanja od čitatelja.

 546 total views,  1 views today

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)