Pripremite se za Božić

No Comments

Za početak, svakodnevno razmislite na čemu ste zahvalni. Ne mislim to onako klišejski nego stvarno. Zahvalnost je divan i koristan osjećaj koji u nama potiče životno zadovoljstvo. Iako nas teška vremena znaju usmjeriti isključivo na ono loše, sigurna sam da, unatoč svemu, postoji nešto lijepo u svakom vašem danu…pokušajte ga pronaći.

Nadalje, dobro razmislite što je to što valja promijeniti. Čudo rođenja Božića neka bude i čudo vašeg ponovnog rađanja. Izaberite cilj koji vam je moguće ostvariti, razmislite o potrebnim koracima i krenite polako na put prema željenoj promjeni već danas, nikako od 1. siječnja.

Budite prisutni. Ovdje i sada. Uživajte u trenutku: ma s kime god i kamo god bili, na pravom ste mjestu ako ste srcem odabrali biti tamo. I ne, ne mora biti savršeno. Ništa nije savršeno.

Za kraj, ali nikako manje bitno, svaka promjena podsjeća nas i na naše granice. Poradite stoga na prihvaćanju onoga što ne možete promijeniti. Naime, život nije uvijek lijep i svjetlucav niti mora takav biti. Život je prije svega škola. Dozvolite mu da vas pouči lekcije koje su vam potrebne kako bi odrasli u osobu kojoj se sada divite. I to ne znači da morate prestati vjerovati u bajke i čarolije…nikako…to samo znači da vam one moraju prestati biti bijeg, a postati putovanje na kojem ćete uživati širom otvorenih očiju…baš kao djeca.

 45 total views,  1 views today

Podijeli:
Categories: Budi svoja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)