“Najviše izgubljen dan od svih, jedan je bez osmijeha.” -Edward Estlin Cummings-

No Comments

MOĆ OSMJEHA

Čovjek današnjice živi rastegnut između jučer i sutra… prelistavajući prošlost i planirajući budućnost.No jedino što stvarno posjedujemo je sadašnji trenutak i upravo zbog toga je dragocjen. Istina neki su lijepi neki manje, no svaki treba prihvatiti s osmjehom.

OSMIJEH IMA MOĆ.

Smijeh projicira sliku o sebi i sigurnosti, To stvara više samopouzdanja i poziva druge da vam pristupaju. Dakle, kad se nasmiješim osjećam se optimističnije i mogu stvoriti bolju verziju sebe, verziju koju ću kasnije prenijeti – i zarazit ću van.

Osmijeh ima moć generiranja osmijeha u drugima zahvaljujući našim “zrcalnim neuronima””. Ti neuroni su zaduženi za oponašanje onoga što vidimo izvana. Zato ponekad kada čujemo ili vidimo nekoga s napadom smijeha, počnemo raditi istu stvar ne znajući zašto, dobivamo njihovu pozitivnu energiju

 

Humor i smijeh mogu nam dati novi fokus na situacije u kojima se nalazimo, budući da aktiviraju naš prefrontalni korteks. Ovo područje je odgovorno za najrazvijenije ljudske funkcije, kao što su kreativnost, ustrajnost, fleksibilnije razmišljanje i organizacija. To je pokazalo istraživanje provedeno 2010. godine o smijehu i mozgu.

 

 

 459 total views,  1 views today

Podijeli:
Categories: Budi svoja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)