VODITELJICA O KOJOJ GOVORI CIJELA HRVATSKA

 

RAZGOVARALI SMO SA 

NILOM MILIČIĆ VUKOSAVIĆ

 

Vođenje programa otvaranja Pelješkog mosta bio mi je izniman profesionalni izazov i čast! Naravno da sam bila sretna i iznenađena što su odabrali upravo mene, uz iskusnog i odličnog kolegu Duška Ćurlića, naravno da je bilo i lagane treme i brige hoće li sve proći kako treba… Ali uz vrhunsku ekipu profesionalaca s HRT-a, umjetnika, glazbenika i glumaca,koji su sudjelovali u programu, i pod redateljskom palicom Kreša Dolenčića – sve je prošlo odlično!

Bitno mi je da nisam iznevjerila ukazano povjerenje

 

 

1.RADIO ILI TV

Prva i najveća ljubav kojoj sam oduvijek vjerna – jest radio! Tu sam počela, još u srednjoj školi, na HRT-u, u Radio Dubrovniku, gdje sam i danas, a TV predstavlja samo povremene “izlete” u razne projekte, ili u svojstvu reporterke ili voditeljice… Zanimljivo iskustvo, mali ekran je uvijek atraktivan, i susrećem se s njim s vremena na vrijeme već dugi niz godina, ali uvijek se iznova vraćam radiju.

 

 

2.DUBROVNIK ILI…

Dubrovnik je grad mog rođenja, grad u kojem živim, radim, u kojem sam stvorila obitelj i karijeru, grad koji zaista smatram jedinim od najljepših na svijetu! Imam tu sreću da živim unutar povijesne jezgre i mogu svakodnevno osluškivati njegovo bilo… A uz Dubrovnik, od svjetskih metropola, obožavam Pariz i New York, od hrvatskih gradova pri srcu su mi Zagreb i Split.

 

 

3.OBITELJ I KARIJERA

Moja karijera u medijima traje već jako dugo, na radiju preko 30 godina, skoro 40 čak!! A prva televizijska iskustva stekla sam prije  više od 20 godina!! Dakle, prava veteranka, reklo bi se, haha! Počela sam kao srednjoškolka surađivati u omladinskoj emisiji na Radio Dubrovniku, pa voditi Hit paradu, pa nastavila kao spikerica i voditeljica, a zadnjih petnaestak godina sam u Informativnoj redakciji našeg radija, najprije kao novinarka, te konačno posljednje 3 i pol godine kao glavna urednica HR Radio Dubrovnika.Uz to, dugi niz godina vodim brojne eventove, kulturna događanja, festivale, modne revije,,predstavljanja knjiga, pjesničke večeri, i razna druga javna događanja.

 

 

4.NOVA BOJA KOSE

Ne, zapravo nikada nisam bitno promijenila boju kose, možda samo malo nijansu… Moja crvena kosa, ovakva čupava i kovrdžava, moj je zaštitni znak i jako je pazim i njegujem. Iako dugogodišnje bojanje, u borbi sa sijedim vlasima, dolazi na naplatu, pa je sve više suha i gubi sjaj, ali i dalje je zahvalna za održavanje, i zadovoljna sam, ne pada mi na pamet mijenjati imidž niti ju “peglati”. Takva je , kakva je, hehe!

 

 

 

5.RADIO DUBROVNIK

Postala sam glavna urednica na mom Radio Dubrovniku, nakon dugo godina rada u redakciji, i čini mi se da je to bio nekako logičan put. prošla sam zaista sve faze radijskog zanata i profesionalno se usavršila u mediju kojeg volim i s kojim sam rasla. Imam odličan tim kolega novinara, suradnika, spikera, tonaca, glazbenih urednika, i uz dobe kolege i dobro poslože koncept programa, nije teško biti kreativan i voditi ekipu ka novim iskoracima i osvajanju šireg kruga slušatelja, posebno mladih, pa i putem suvremenih medijskih platformi, na kojima je i naš Radio Dubrovnik prisutan.

 

 

6.NEDAVNO STE ODUŠEVILI JAVNOST PROFESIONALNOŠĆU PRIGODOM OTVARANJA PELJEŠKOG MOSTA

Vođenje programa otvaranja Pelješkog mosta bio mi je izniman profesionalni izazov i čast! Naravno da sam bila sretna i iznenađena što su odabrali upravo mene, uz iskusnog i odličnog kolegu Duška Ćurlića, naravno da je bilo i lagane treme i brige hoće li sve proći kako treba… Ali uz vrhunsku ekipu profesionalaca s HRT-a, umjetnika, glazbenika i glumaca,koji su sudjelovali u programu, i pod redateljskom palicom Kreša Dolenčića – sve je prošlo odlično! Bitno mi je da nisam iznevjerila ukazano povjerenje.

 

 

7.ŠTO VAS INSPIRIRA

U životu me uvijek insipiriraju i motiviraju: ljubav, lijepa druženja, putovanja, sretni, zadovoljni i ostvareni ljudi, primjeri iz života u kojima se potvrđuje da se ono što jako želiš, uistinu može i ostvariti!

 

 

8.HOBIJI

Moj omiljeni hobi je čitanje, čitanje i opet čitanje!! Ok, a u zadnjih dvije godine, pomalo i pjevanje… haha, i izvođenje i snimanje nekih lijepih pjesama u duetu s mojim suprugom, koji je glazbenik – pjevač i gitarist, osim što je spiker i voditelj na Radio Dubrovniku.

 

 

9.PO ČEMU VAS SE MOŽE DEFINIRATI SVOJOM

Mogla bih se definirati kao SVOJA, time što uvijek i neovisno o trendovima, pokušavam zadržati svoj mali svijet  zadovoljstva u obiteljskom krugu i sa svojim suprugom,  te svoj vlastiti stil življenja, oblačenja i ophođenja prema drugima, a i biti dosljedna sebi i nekim svojim unutarnjim načelima! Obožavam davanje, pomaganje i darivanje drugih, jer me to ispunja i čini sretnom!

 

 

10.PORUKA ZA ČITATELJICE PORTALA

Poruka koju bih poslala čitateljicama: nosite osmjeh na licu kad god možete, jer svaki osmjeh obasja dan i olakša postizanje cilja, vjerujte sebi i u  sebe, ne činite drugima ono što ne biste željeli da drugi učine vama! Volite najviše što možete i ne suzdržavajte se pokazivati ljubav, praštajte , to je iscjeljujuće!

 

 4,210 total views,  1 views today

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)