Biti svoj znači imati svoj cilj, svoju zvijezdu, težiti istoj i ne odustajati.

No Comments

Jedna od najuspješnijih Mostarki, odvjetnica Nada Dalipagić, koja je u ulozi sutkinje provela 23 godine,

uvijek je bila dijelom velikih predmeta.

Njen odnos prema poslu i sve što je postigla motivirali su i njene kćerke Danijelu i Jelenu da krenu majčinim stopama

 

PRAVOSUĐE POZIV ILI…

Pravosuđe je moja strast i ljubav – 23 godine sam bila Sudac i 18 godina odvjetnica. Odvjetništvo je izuzetno odgovoran i stresan posao, ali s druge strane pruža bezgraničnu mogućnost da ispoljite svoju kreativnost i humanost jer ste svakodnevno u prilici da pomognete ljudima koji su oštećeni u nekom svom zagarantiranom pravu. Najljepši dio posla je kada pomognete klijentu koji Vam je ukazao povjerenje. Za mene osobno najteži dio posla je kada imam povrijeđena prava djece iz bilo kojega osnova jer su to najranjiviji sudionici naših života, a nisu u stanju sami se izboriti sa neugodama koje ih snađu bilo iz obiteljskih razloga ili bilo kojeg drugog razloga. Veoma bolno podnosim nasilje prema djeci i u tom dijelu ne mogu se dovoljno distancirati i ne razmišljati o ovim predmetima.

Inače, odvjetništvo  je takav posao da ne možete doći kući i zaboraviti na predmete jer nosite sudbine ljudi sa sobom i uvijek se iznova preispitujete da li se dovoljno uradili za svoju stranku.

 

KAKO DOŽIVLJAVATE UMJETNOST

Svojevrstan bijeg od odgovornog  i stresnog posla je ljubav prema umjetnosti. Posebno volim slikarstvo, a moji omiljeni slikari su Marin Topić i Nina Acković – pravi predstavnici svoje Hercegovine koji mogu stati uz bok najvećih svjetskih slikara.

Često sam bila predmet interesa slikara i to smatram božjim darom.

PANDEMIJA

Korona je poremetila cijeli svijet, a mi smo je preboljeli svi u obitelji. Apsolutno podržavam vakcinaciju jer je po mom mišljenju jedini način da se suprotstavimo ovoj opakoj bolesti i da se vratimo normalnom životu. Nemogućnost da vidite i zagrlite svoje najbliže, svoje prijatelje, da niste u mogućnosti putovati i radovati se u punom smislu životu, dovoljno govori šta je ova bolest načinila cijelome svijetu.

Apsolutno podržavam borbu znanstvenika i liječnika protiv ove bolesti i imam u iste povjerenje.

VAŠ CVIJET

Najviše volim ružu jer je ona kraljica cvijeća.

ŠTO MISLITE O SLOGANU – DA VRIJEDIŠ KOLIKO PUTUJEŠ

Mnogo sam putovala sa svojim suprugom Sašom, a posebno prije pandemije i žalosti me što to sada ne činimo u mjeri kojom bi oboje bili zadovoljni. Skupa sa svojim unucima ipak najradije posjetimo Dalmaciju.

VAŠA MOSTARSKA IMPRESIJA

Mostar volim iznad svega. To je grad u koji su me doveli moji roditelji kao bebu u naručju i cijeli svoj život vežem za ovaj grad. Ovdje imam obitelj, moje voljene unuke, prijatelje  i ne bi ga zamijenila ni za jedan drugi grad na svijetu. Ovo je grad po mojoj mjeri – sa izvanrednim položajem, blagom klimom i dobroćudnim ljudima. Ovdje sam završila školu, doživjela prvo zaljubljivanje, ostvarila svoju karijeru, dobila obitelj na koju sam ponosna i šta bih ja tražila više u bilo kojem drugom dijelu svijeta.

KAD BISTE SE OPET RODILI

Da se ponovno rodim, mislim da bih uradila sve kao i do sada.

 

ŠTO ZA VAS ZNAČI – BITI SVOJA

Biti svoj znači imati svoj cilj, svoju zvijezdu, težiti istoj i ne odustajati. Posebno bih podcrtala obrazovanje, ulaganje u sebe u svakom smislu jer je to ono što vam niko ne može oduzeti. Uz sve to baviti se onim što volite jer je to jedini način da budete zadovoljni. Ako uz to imate obitelj u kojoj ste podržavani, vi ste bez sumnje sretna osoba.

 

 

 

 

 162 total views,  1 views today

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)